Шукати в цьому блозі

неділя, 4 жовтня 2020 р.

Сьогодні – День територіальної оборони. В Україні відзначається вперше

 Сьогодні – День територіальної оборони. В Україні відзначається вперше

30 вересня Президент Володимир Зеленський підписав Указ про запровадження Дня територіальної оборони України. Відтепер відзначатимуть його щороку в першу неділю жовтня.

АрміяInform приєднується до привітань українським тероборонцям і розповідає у цьому матеріалі, наскільки важливою є роль тероборони в захисті держави, які завдання покладені на її воїнів та який закордонний досвід ми плануємо взяти на озброєння.

Кореспондент АрміяInform

В Україні вступив у дію новий перелік військових звань рядового, сержантського і старшинського складу

 В Україні вступив у дію новий перелік військових звань рядового, сержантського і старшинського складу

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні вступив у дію новий перелік військових звань рядового, сержантського і старшинського складу. Відтепер звання прапорщик, старший прапорщик, мічман, старший мічман, а також старшина для армійської лінійки перестали існувати. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав головний старшина Збройних Сил України – начальник Управління по роботі з сержантським складом ЗСУ Олександр Косинський.

«З’явилися нові військові звання, які вперше будуть застосовуватися у Збройних Силах та в інших військових формуваннях України. Сержантський і старшинський склад поділений на три категорії – молодший, старший та вищий. Це історична подія. Вітаю всіх причетних! Разом з цим наказ МОУ про перелік посад рядового, сержантського і старшинського складу під нові військові звання вже зареєстровано в Мін’юсті, він вступить в дію з 01.01.2021 року, після чого розпочнеться процес переатестації військовослужбовців зазначених категорій», — написав головний старшина Збройних Сил України Олександр Косинський.

Підготував Назар Волошин