Шукати в цьому блозі

середа, 29 липня 2020 р.

Збройним Силам України передано модернізовані танки «Булат»



Як повідомляє пресслужба «Укроборонпрому», ДП «Завод імені В.О. Малишева» передало Міноборони України чергову партію з двох відремонтованих і модернізованих танків БМ «Булат» і таким чином станом на липень 2020 р. виконало 50% державного контракту.
- Ми не лише провели заводський ремонт машин, але й встановили сучасне обладнання з покращеними характеристиками. Завдяки новій радіостанції та сучасним засобам навігації наші військові зможуть зручніше й оперативніше здійснювати координацію дій і зв’язок між екіпажем та командуванням. Сучасні прилади прицілювання та спостереження дадуть змогу краще контролювати ситуацію, зокрема, в нічний час доби, – розповів гендиректор заводу Василь Крилас.
Відновлені «Булати» успішно пройшли усі необхідні полігонні випробування. Зокрема, бойові машини здолали відстань у 100 кілометрів, продемонструвавши відмінну роботу під час руху, показали гідні результати стрільб та інших полігонних тестувань. Після приймально-здавальних випробувань оновлену техніку передано Міністерству оборони України.
Довідка. БМ «Булат» – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗС України. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років на ДП «Завод імені В.О. Малишева» відремонтували після пошкоджень у районі ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні БМ «Булат». Фахівці не тільки відремонтували військову техніку, а й здійснили модернізацію із покращенням тактико-технічних характеристик машини. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Привітання Міністра оборони Андрія Тарана з Днем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України

Шановні генерали, офіцери, старшини, сержанти і солдати!
Дорогі ветерани і працівники Сил спеціальних операцій Збройних Сил України!
Щиро вітаю Вас з професійним святом – Днем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.
З часу створення Сил спеціальних операцій минуло 4 роки. Здавалося б, зовсім мало. Проте, представляючи один із “наймолодших” окремих родів українських Збройних Сил, спецпризначенці вже мають свою звитяжну і героїчну історію. Ви проявили себе як відмінно навчені, мотивовані, сильні духом і тілом бійці. 
Вітчизняні Сили спецоперацій – унікальні, адже формувалися в умовах бойових дій на Сході України відповідно до стандартів найкращих армій світу, коли російський агресор нахабно вдерся на нашу землю. Боротьба з ворогом щодня загартовує вас як професіоналів, що прагнуть до якнайшвидшої перемоги.
Свій незламний характер, патріотизм та жертовність військовослужбовці Сил спеціальних операцій неодноразово підтверджували і під час виконання завдань Антитерористичної операції, і у складі Операції Об’єднаних сил.
Завдяки спецпризначенцям підступний агресор не раз отримував дошкульну відсіч, переконувався у високій професійній і моральній підготовленості українських воїнів.
Ви здатні виконувати різні завдання, які стосуються спеціальних операцій в інтересах оборони держави, зазвичай – у найнебезпечніших бойових умовах. Ви там, де найважче – і це в жодному разі не перебільшення. 
Легендарний вислів українського князя Святослава Хороброго “Йду на ви!”, який став вашим бойовим гаслом, найкраще символізує мужність та відвагу кожного воїна-спецпризначенця.
Дякую бійцям Сил спеціальних операцій Збройних Сил України за зразкову службу і відданість обраній справі, вірність обов’язку та Вітчизні.
Схиляю голову перед подвигом ваших полеглих побратимів.
Вічна пам’ять і слава Героям, які віддали життя за свободу та Незалежність України, її світле майбутнє.
Особливі слова пошани адресую ветеранам, які власним життєвим та бойовим досвідом виховують нинішнє і майбутні покоління воїнів-захисників.
Сили спеціальних операцій – це військова еліта держави. Тож тримайте марку і пам’ятайте: Україна пишається своїми захисниками.
Слава Україні!
Слава Силам спеціальних операцій Збройних Сил України!
Міністр оборони України 
Андрій ТАРАН